ANALISIS FAKTOR-FAKTOR YANG MEMPENGARUHI PRODUKSI JANGKRIK DI KABUPATEN DELI SERDANG
Abstract
The purpose on this reseach this in for analyzing influence of total seed, labour, total food and temperature controller toward the production of jangkrik in Deli Serdang regency. The data which using in primer data fiftyfive respondence which decided by census method double linear regression analysis method is used for analyzing the factor of production which influence significance together or parsial. The result of analysis show that total of seed, total of labour, total of food and temperature controller together give real influence toward the production of jangkrik. Partialy only varuable of total seed and temperature controller which give influence of reality the production of jangkrik mean while the total of variable of labour and total of food is not real.
Full Text:
PDFReferences
Anindira, Ratna. 2008. Pendekatan
Ekonomi, Kencana Preada Media
Group, Jakarta
Dominick, Salvatore. 2006. Mikroekonomi.
Erlangga, Jakarta
Farry. 2014. Budidaya Ternak Jangkrik.
Diposting pada Tanggal 30 Januari
Diakses dari
http://ternakjangkrik.weebly.com/
Gilarso, T. 2003. Pengantar Ilmu Ekonomi
Mikro. edisi revisi. Kanisius.
Yogyakarta
Herjanto, Eddy. 2007. Manajemen
Operasi, Edisi Ketiga.Grasindo,
Jakarta
Kadariah. 1994. Teori Ekonomi Mikro.
FEUI, Jakarta
Manurung, Takdir. 2012 Analisis FaktorFaktor Yang Berpengaruh Terhadap
Produksi Getah Gambir Di
Kabupaten Pakpak Bharat (Tesis FPUSU Medan)
Margono. 2010. Metodologi Penelitian
Pendidikan. Rineka Cipta, Jakarta.
Miller, Roger Le Roy, Meiners, Roger E.
(2000). Teori Ekonomi Intennediate.
Terjemahan Hans Munandar. PT
Raja Grafindo Persada. Jakarta.
Muhammad, AS. 2015.Cerdas Budi Daya
Jangkrik. Penerbit Pustaka Baru
Press. Yogyakarta.
Mosher, AT. 1997. Menggerakkan dan
Membangun Pertanian. Terjemahan
Krinandhi dan Bahrin Samad. CV
Yasaguno. Jakarta
Nicholson, Walter. 2002. Ekonomi Intennediate danAplikasinya Edisi Kedelapan. Terjemahan IGN Bayu Mahendra dan Abdul Aziz. Erlangga. Jakarta
Paimin B. Farry dan Pudjastuti L.E, Sukses Beternak Jangkrik, Penebar Swadaya, Jakarta, 1999
Prabandari, dkk. 2013. Analisis Faktotrfaktor yang Mempengaruhi Produksi Padi Sawah pada Daerah Tengah dan Hilir Aliran Sungai Ayung (Studi Kasus Subak Mambal Kabupaten Badung dan Subak Pagutan Kota Denpasar). E-Jurnal Agribisnis dan Agrowisata ISSN: 2301-6523 Vol. 2, No. 3, Juli 2013
Putra, Situiatava Rizema. 2014. Buku Pintar Budi Daya Kroto, Ulat Hongkong dan Jangkrik, Flashbooks. Yogyakarta Samuelson, Paul A dan Nordhaus, William D.1992. Mikroekonomi. Erlangga. Jakarta
Sudarman. 2004. Teori Ekonomi Mikro. edisi keempat. Yogyakarta: BPFE Yogyakarta Sukmadinata,
Nana Syaodih. 2011. Metode Penelitian Pendidikan. PT. Remana Rosdakarya, Bandung.
Supriana, Tavi dan Barus, Riantri. 2013.Statistik Nonparametrik. USU Press. Medan
Soekartawi. 2002. Analisis Usaha Tani. UI Press. Jakarta
__________2003. Teori Ekonomi Produksi dengan Pokok Bahasan Analisis Fungsi Cobb Douglas. CV Rajawali. Jakarta.
Suparmi.1986. Ekonomi Pertanian. Karunika Jakarta Universitas Terbuka. Jakarta
Taylor, C.Robert dan Bruce R.B. 1994. Ekonomi Produksi. UGM Press. Yogyakarta Yunus,
Rita. 2009. Analisis Efisiensi Produksi Usaha Peternakan Ayam Ras Pedaging Pola Kemitraan dan Mandiri Di Kota Palu Provinsi Sulawesi Tengah (Tesis – UNDIP, Semarang) Yusdira,
Ade. 2016. Budi Daya Jangkrik. AgroMedia Pustaka, Jakarta
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Ciptaan disebarluaskan di bawah Lisensi Creative Commons Atribusi 4.0 Internasional.